Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със 146 2.0 16v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

вариатора трака като дизел особено при първо палене на студен двигател. има много теми за него. дебитомера щом е откачен значи вероятно е за смяна. след като се смени ,трябва да се провери и ламбда сондата да не е заминала и тя. охлаждането се управлява от ЕКУ-то , много лошо че са правили такива селски изпълнения с ключета. тия проблеми не са сложни, но са скъпи. дано поне си я взел с хилядарка по-евтино.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      вариатора трака като дизел особено при първо палене на студен двигател. има много теми за него. дебитомера щом е откачен значи вероятно е за смяна. след като се смени ,трябва да се провери и ламбда сондата да не е заминала и тя. охлаждането се управлява от ЕКУ-то , много лошо че са правили такива селски изпълнения с ключета. тия проблеми не са сложни, но са скъпи. дано поне си я взел с хилядарка по-евтино.
      Мерси за информацията. Това, което ми казваш за вариатора ми подсказва че не е в него проблема, ще сменям лагери на колянов вал...
      Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
      Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Първоначално публикувано от YORDAN alfa maniac Покажи съобщение
        Мерси за информацията. Това, което ми казваш за вариатора ми подсказва че не е в него проблема, ще сменям лагери на колянов вал...
        Ех мамка му дано не са лагери че и вала ако е кривнал отиваш на пълен основен ремонт. Закарай я на някои които разбира от Алфи.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          Тва за управлението на перките не е вярно,зависи с кой инжекцион е,ако е с 2.10.3-има датчик на радиатора-който пуска перките,ако е с 2.10.4 или 1.5.5-тогава се управлява от ЕКУ-то
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Тва за управлението на перките не е вярно,зависи с кой инжекцион е,ако е с 2.10.3-има датчик на радиатора-който пуска перките,ако е с 2.10.4 или 1.5.5-тогава се управлява от ЕКУ-то
            хапсолютно е така. ако е с по-стария - още по-лесно.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Ако е модела с датчика на радиатора - добре, но ако не е какво мога да направя по въпроса?

---------- Post added 02-10-2009 at 00:11 ---------- Previous post was 01-10-2009 at 23:58 ----------

информативно днес питах за цени на дебитомер бош. Говорят ми за цифри нещо от порядъка на 500лв. нормално ли е това като цена– сякаш ми се вижда много, цена за ламбда сонда - 120-150лв.
              Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX

Comment

Първоначално публикувано от YORDAN alfa maniac Покажи съобщение
                Ако е модела с датчика на радиатора - добре, но ако не е какво мога да направя по въпроса?

---------- Post added 02-10-2009 at 00:11 ---------- Previous post was 01-10-2009 at 23:58 ----------

информативно днес питах за цени на дебитомер бош. Говорят ми за цифри нещо от порядъка на 500лв. нормално ли е това като цена– сякаш ми се вижда много, цена за ламбда сонда - 120-150лв.
                Ако си с 111 накрая накрая дебитомера е почти 500 лева, ламбдата е около 130-150 лв.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

И така, откакто пуснах последния пост изръшнах целия форум по въпроса за дебитомерите, в главата ми стана някаква бъркотия, но просто искам да съм наясно, защото това не са малко пари.... По същество... разбрах че има някои взаимнозаместими дебитомери с разлика в пъти в цената (като този 019).... Може ли някой да ми каже със сигурност това удачно ли е като вариант... Вътре сензорът бил сходен и имало вероятно само някви разлики в корпуса му.... моят дебитомер е Бош 0.280.217.111... с 4 пина е буксата.. Може ли да стане 019 по някакъв начин?

Comment

колега, дай номер на рама да видим кой точно ти е двигателя и какъв дебитомер ти трябва.
                    точка

Comment

111 не се замества с нищо,просто защото не се слага от около 11 години,става само с такъв нов е около 450 лв.По въпроса за перките,виж си първо дали ти е здрав резостата,релета и т.н.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

имам във гаража един за тестове ако реши момчето може да мине да пробваме с дръг дебитомер , жалко че е от тетевен и няма как да му помогнем от разстояние
                        иначе за вариатора на ухо мога да ти кажа ама пак колата трябва да е до мене
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp
                        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                          имам във гаража един за тестове ако реши момчето може да мине да пробваме с дръг дебитомер , жалко че е от тетевен и няма как да му помогнем от разстояние
                          иначе за вариатора на ухо мога да ти кажа ама пак колата трябва да е до мене
                          Явно съм от късметлиите със скъпите дебитомери. Няма как явно ще трябва да го купувам този дебитомер. Предполагам за втора употреба ще ме посъветвате да не взимам, пък и аз не съм много навит на този вариант. Все пак, ако е стар не се знае колко ще изкара....
                          НЯмам търпение да я поправя тази кола и да почувствам наистина за какво става въпрос.........
                          Дано да оправдае очакванията ми.......
                          Карал съм 166 с 2.0 туин спарк и ми хареса мн как върви... надявам се това да е още по-добре...
                          Ще се похваля като има развитие.
                          Мерси за инфото на всички до момента, наистина ми бяхте от голяма полза.......

Comment

Ето да чуете, как звучи моя "перфектен" вариатор...
                            http://vbox7.com/play:506876a8
                            http://vbox7.com/play:ee171f18
                            http://vbox7.com/play:2615a577
                            Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

Първоначално публикувано от dido76bg Покажи съобщение
                              Ето да чуете, как звучи моя "перфектен" вариатор...
                              http://vbox7.com/play:506876a8
                              http://vbox7.com/play:ee171f18
                              http://vbox7.com/play:2615a577
                              Екстра е дизелчето
                              Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                              Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                              Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Днес пиша за да се оплача. отворих двигателя и съм мн разочарован... освен лагерите и коляновия вал е тръгнал, но и това не е най-лошото, трошен е разпределителен вал и е заваряван. Някой я е правил тая алфа без да я взема мн на сериозно. течат семеринги, масло навсякъде, явно и картера е удрян, защото има счупено ухо на двигателя, не са завити и две шепи болтове и както казах преди и дебитомера е заминал....

Намерил съм една 155 2.0 16в 96г. от познат, които я удари миналата година. дава ми я цялата за 900-1000лв. мога ли да я ползвам за кола донор, сходни ли са нещата, които ми трябват изцяло или трябва да сменям всичко наред (инсталации, еку, дебитомер, ламбда) педполагам мотора е същия. Някой ако може да ми помогне с инфо, съвети, опит, не знам вече....
                                БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Comment

Working...
                                X